Overige video's

Vlaamse appeltaart

Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 103 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Print

Voorbereiden

Wel de abrikozen in het sinaasappelsap. Kneed de boter met de basterdsuiker, het bakmeel, 1 ei, 2 theelepels kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, een snufje zout en peper tot een kruidig deeg. Kneed 175 gram cruesli erdoor. Verpak in folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng 3 losgeklopte eieren door de spijs. Meng de appels met de gembersnippers, sinaasappelrasp, beschuit en de overige kaneel.
  2. Rol het deeg uit op een met bakmeel bestoven werkvlak en leg in de ingevette vorm. Strijk de spijs over de bodem, verdeel de appels erover en verdeel de rest van de cruesli en abrikozen erover.
  3. Besprenkel met gembersiroop en bak de taart circa 50 minuten in het midden van de oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 800 kcal
Koolhydraten 103 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Vezels 8 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.