Overige video's

Vistortilla's uit de oven

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de vis met de helft van het citroensap, paprikapoeder, 2 eetlepels van de bieslook, tomatenblokjes, ui, zout en peper.
  2. Verwarm de tortilla's afgedekt circa 5 minuten in de oven om ze soepeler te maken. Schep het vismengsel in het midden van de tortilla's, vouw de zijkanten over de vulling en rol op tot pakketjes. Leg ze naast elkaar op de bakplaat met de naad naar beneden.
  3. Bestrijk de tomatenplakken met olie en leg ze ernaast. Bestrijk de vispakketjes met olie en zet de bakplaat circa 15 minuten in de oven tot de tortilla's lichtbruin en gaar zijn.
  4. Schaaf de wortels in lange linten. Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de wortellinten met de knoflook en chilipoeder 3-4 minuten. Schep de rest van het citroensap en de bieslook erdoor.
  5. Steek een plak tomaat met een prikker in de tortilla's. Serveer met de wortellinten.

Variatie

Vervang de witvis door 3 blikjes tonijn en voeg er in plaats van citroensap, paprikapoeder, bieslook en ui 3 eetlepels gehakte olijven, tomatenblokjes en gehakte verse koriander aan toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 540 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.