Overige video's

Vissoep op Sardijnse wijze
Vissoep op Sardijnse wijze
(0)

Vissoep op Sardijnse wijze - Cassola di pesce

Wil je zelf vissoep maken? Probeer deze vissoep op Sardijnse wijze eens. De combinatie van mosselen, visfilet en zeevruchten zorgt ervoor dat visliefhebbers hun hart kunnen ophalen.
Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 62 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Kneed voor het platbrood de bloem met het griesmeel, een snufje zout en 250 ml handwarm water in minimaal 5 minuten tot een zachte deegbal. Dek af en laat rusten. Spoel de mosselen in koud water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom de mosselen, zonder toevoeging van water, in een pan met deksel in circa 10 minuten open. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zeef het stoofvocht door een schone doek. Bewaar de gekookte mosselen en het kookvocht apart van elkaar tot later gebruik. Snijd het deeg in 8 gelijke stukjes en rol tot balletjes. Dek af en laat rusten tot later gebruik.

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en f ruit hierin de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten glazig en goudbruin. Voeg de knoflook, chili- en paprikapoeder toe en fruit 1 minuut mee op een lage stand.
  2. Fruit de tomatenpuree kort mee en blus af met de wijn. Breng aan de kook en voeg het mosselkookvocht en de tomatenblokjes toe. Laat deze saus minimaal 15 minuten pruttelen op een lage stand.
  3. Schep de vis en zeevruchten door de saus en leg de mosselen erbovenop. Leg het deksel op de pan en laat de gevulde soep nog circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  4. Rol intussen de deegballetjes tussen 2 stukken bakpapier uit tot flinterdunne lapjes. Bestrijk een koekenpan met olijfolie en bak de deeglapjes op een hoge stand in circa 2 minuten om en om lichtbruin.
  5. Schep de soep in kommen en giet een straaltje olijfolie erover. Bestrooi met de citroenrasp en groene kruiden. Serveer met het warme platbrood.

Wijnadvies

Een Italiaans diner hoort simpelweg te beginnen met een glas bubbels. Kies voor Prosecco Tiresia Frizzante of La Colombara Lambrusco Bianco.

Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 89 g
Eiwit 62 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.