Overige video's

Vissersstoofpot met groene kruiden

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g

Bereiden

  1. Dep de vis droog en snijd hem in stukken.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel schil van een halve citroen, pers deze helft uit en snijd de andere helft in plakken.
  3. Bak de spekblokjes 3 minuten in een stoofpan. Schep ze uit de pan.
  4. Voeg de olie bij het bakvet en fruit hierin de ui, de prei en de knoflook.
  5. Voeg de citroenrasp en het -sap, de groene kruiden, de vleestomaten, de wijn en de visbouillon erbij en breng alles aan de kook.
  6. Meng de aardappelblokjes erdoor en leg de vis erin. Stoof zachtjes 10-15 minuten.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de plakken citroen op de vis.

Bereidingstip

Lekker met grof bruinbrood.

Wijnadvies

Een aanrader met Villa Mondi Soave, Jean Sablenay Sauvignon Blanc of simpelweg met huiswijn wit droog.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.