Overige video's

Visschotel met venkel en witbier

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Mossel (42)

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui en venkel circa 5 minuten op middelhoge stand.
  2. Voeg de knoflook, saffraan en citroenrasp toe en fruit nog 1 minuut mee.
  3. Schep de mosselen erdoor en giet het bier er langzaam bij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven tot de mosselen open zijn.
  4. Neem de mosselen uit de pan en verwijder de lege schelpen. Leg de stukken vis in de bouillon en laat zonder deksel in circa 10 minuten op een lage stand garen.
  5. Roer de boter door het stoofvocht en schep daarna de gevulde mosselschelpen erdoor.
  6. Serveer direct met stevig brood of aardappels uit de oven.

Bereidingstip

Drink bij dit gerecht de biersoort die je erin verwerkt hebt. Zo passen de smaken van eten en drinken goed bij elkaar.

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Mossel (42)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.