Overige video's

Visschotel met amandelen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Hoofdingrediënten Mossel (42)

Bereiden

  1. Spoel de mosselen onder koud water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een droge en gesloten pan in circa 10 minuten open. Verwijder de lege schelpen.
  2. Verhit de olie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand.
  3. Voeg de knoflook, tijm en laurier toe en bak nog 1 minuut mee.
  4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, wijn en bouillontablet toe en breng de saus aan de kook.
  5. Maal de helft van het amandelschaafsel fijn in een keukenmachine of vijzel en roer door de kokende saus tot deze licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg de stukken vis in de saus en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten garen.
  7. Schep na circa 5 minuten de mosselen voorzichtig door de saus.
  8. Rooster de rest van het amandelschaafsel en bestrooi hiermee het gerecht.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 44 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
3 g
Hoofdingrediënten Mossel (42)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.