Overige video's

Vispizza van de bakplaat

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
15 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Bereid het witbrooddeeg met de olijfolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed de bakplaat ermee of druk het deeg uit op de bakplaat.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil. Pers de vrucht en meng 3 eetlepels olijfolie met de rasp, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot citroen­olie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de uien, honing en tijm zachtjes 8 minuten.
  5. Bestrijk het deeg op de bakplaat met de crème fraîche. Verdeel hierover de uiringen met daarop de zeevruchtencocktail.
  6. Sprenkel de citroenolie erover en strooi de kappertjes erop.
  7. Bak de pizza in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Strooi de bosui erover en snijd de pizza in stukken.

Variatie

Vervang witbroodmix door mix voor pizzabodem, diepvries- of koelverse pizzabodems of pizzadeeg uit blik.

Wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Soave van Villa Mondi of Chenin Blanc van Hoop Huis. Maar vis zwemt ook heerlijk in rosé. In die van Sensas, Montalto of Berg Schaduw bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 740 kcal
Koolhydraten 67 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
15 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.