Overige video's

Vispizza met garnalen, courgette en tomaatjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1130 kcal
Koolhydraten 112 g
Eiwit 63 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
23 g
Vezels 8 g
Zout 4,9 g

Bereiden

  1. Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
  2. Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel citroenrasp, het citroensap en de piripiri-kruiden. Laat dit intrekken tijdens het rijzen van het deeg.
  3. Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  4. Voeg de bloem toe, roer goed en laat 3 minuten garen.
  5. Giet de visbouillon en kookroom al roerend erbij tot een dikke saus.
  6. Schep de mozzarella, wat peper en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor.
  7. Verwarm de oven voor op 220°C.
  8. Rol het pizzadeeg uit en verdeel het over de vormen of de bakplaat.
  9. Bestrijk het deeg met een dun laagje saus.
  10. Verdeel daarover de courgetteplakken, garnalen en tomaatjes.
  11. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de pizza's in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstip

Zie elders op de site voor het basisrecept voor pizzadeeg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1130 kcal
Koolhydraten 112 g
Eiwit 63 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
23 g
Vezels 8 g
Zout 4,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.