Overige video's

Viskoekjes met gefrituurde courgette en mierikswortelsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes 10-12 minuten en giet af. Pureer de aardappels en houd apart. Breng de kabeljauw in water met het citroensap tot net onder het kookpunt en laat de vis daarna in het vocht afkoelen.
  2. Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper. Neem de vis uit het kookvocht en laat uitlekken op keukenpapier. Prak de vis los en meng met 1 theelepel citroenrasp, de aardappelpuree, peterselie, dille, zout en peper.
  3. Vul een diep bord met bloem, een tweede bord met ei en een derde bord met broodkruim. Vorm met vochtige handen ballen van het vismengsel en druk ze plat. Haal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het broodkruim.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes 2-3 minuten per kant.
  5. Verhit de arachideolie in een tweede koekenpan. Schep de bloem door de courgettereepjes, schud de reepjes een beetje uit en frituur in 2 porties. Serveer de viskoekjes op de gefrituurde courgette met de mierikswortelsaus.

Bereidingstip

Dit recept smaakt heerlijk met friet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.