Overige video's

Visfilets op een bedje van prei en paprika met dille-mosterdsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g

Bereiden

  1. Gebruik je visfilet uit de diepvries, laat deze dan eerst ontdooien. Bestrooi de visfilets met wat zout en besprenkel ze met citroensap.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de preistukjes in reepjes.
  3. Verhit in een wok de olie en roerbak prei, paprika en champignons 3 minuten. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  4. Schep de groentes in een ovenschaal. Leg de visfilets naast elkaar op het preimengsel.
  5. Roer de roomkaas los met slagroom en roer de mosterd en het dillegroen erdoor.
  6. Schep de saus gelijkmatig over de visfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie (glimkant naar beneden) en plaats hem middenin de voorverwarmde oven. Laat de vis in 20 minuten gaar worden.
  7. Lekker met een stamppotje van (samen gaargekookte) aardappels en worteltjes, met een klontje boter en wat peterselie.

Wijnadvies

Gaat prima samen met een Elzasser Pinot Blanc of een Chardonnay uit Zuid-Afrika, Californië of Australië, maar ook uit het moederland Frankrijk (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
15 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.