Overige video's

Visfilet in zoetzure saus
Visfilet in zoetzure saus
(5)

Visfilet in zoetzure saus

Een Chinees recept: visfilet in zoetzure saus. Serveer er rijst en groenten bij en je hebt een heerlijk recept voor doordeweeks.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Kook de rijst. Dep de vis (bijvoorbeeld kabeljauw) droog met keukenpapier en snijd in repen van 2x3 cm. Haal de vis door de bloem. Meng de azijn, sojasaus, sherry en suiker tot een sausje.
  2. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de vis in circa 2 minuten lichtbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de ui, paprika, wortel en tomaten 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de saus toe en breng aan de kook.
  3. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water en bind hiermee de saus. Voeg de vis weer toe en schep voorzichtig door elkaar. Serveer met de rijst.

Bereidingstip

Vervang de azijn in dit recept door citroensap.

Voeg gehalveerde tomaatjes toe in plaats van partjes tomaat.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.