Overige video's

Visburgers met mosterd-kruidenmayonaise

4 gemiddeld lunch, klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten Kabeljauwfilet (96)

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de mosterdmayonaise en zet deze apart. Steek de barbecue aan.
  2. Dep de kabeljauw droog en hak de vis in kleine stukjes. Schep de helft van het broodkruim met 1 losgeklopt eiwit, de viskruiden, peper en dille door de visstukjes.
  3. Voeg, als het mengsel te vochtig is, wat maizena of bloem toe. Vorm 4 stevige burgers ervan.
  4. Klop het overige eiwit los met zout en peper. Haal de visburgers hierdoor en haal ze daarna door de rest van het broodkruim. Druk goed aan.
  5. Rooster de visburgers op de barbecue op een met olie ingevet rooster in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer de burgers op een hamburgerbroodje met de mosterdmayonaise en een koolsla (zie tip). Garneer met wat dille.

Bereidingstip

Maak zelf een snelle koolsalade, lekker bij allerlei soorten burgers. Rooster 1 theelepel komijnzaad in een droge, hete koekenpan. Schep door geschaafde witte kool en meng de koolsla met geraspte wortel, geraspte appel, limoensap, olijfolie, zout en peper.

Vervang de kabeljauw in dit gerecht door zalmfilet.

Gebruik in dit recept 1 eetlepel currypasta in plaats van viskruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 780 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
8 g
Vezels 4 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten Kabeljauwfilet (96)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.