Overige video's

Visburger van gehakte zalm

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
4 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156)

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in de schil gaar en laat ze afkoelen.
  2. Leg de zalm in de bouillon en laat deze tegen de kook aan in circa 10 minuten garen. Neem de zalm uit de bouillon en laat afkoelen.
  3. Maak de zalm fijn met een vork. Pel de aardappelen en rasp ze grof.
  4. Vermeng de aardappel met de zalm, de kruiden en de helft van het ei. Breng het mengsel goed op smaak met zout en peper.
  5. Voeg er, als het te nat is, wat bloem aan toe. Maak met behulp van twee lepels platte koekjes en laat deze een uurtje opstijven in de koelkast.
  6. Zet drie borden klaar en vul er een met bloem, een met de rest van het geklopte ei en een met paneermeel.
  7. Wentel de koekjes eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel.
  8. Verwarm een laagje olie en bak de koekjes per vier bruin en krokant aan beide kanten.

Bereidingstip

Kies voor de verse kruiden bijvoorbeeld peterselie, koriander, bieslook en/of selderij.

Lekker met een salade en een sausje van zure room.

Variatie

Je kunt deze koekjes ook met andere vissoorten maken, zoals koolvis of makreel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
4 g
Hoofdingrediënten Zalmfilet (156)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.