Overige video's

Visburger met avocado en koolsla

Zin in een burger, maar dan met vis? Kies dan dit recept: een visburger met avocado, koolsla en een yoghurtsausje. Een heerlijk gerecht voor doordeweeks of in het weekend, net wanneer jij er zin in hebt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
6 g
Vezels 14 g
Zout 1,6 g
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Dep de zalm droog met keukenpapier en snijd in heel kleine stukjes. Pureer de bonen met de mosterd en cayennepeper. Schep de helft van het citroensap met de bonenpuree door de zalm.
  2. Vorm er met vochtige handen 4 visburgers van en leg ze afgedekt in de koelkast. Meng intussen de kool met de bosui, yoghurt, zout en peper. Besprenkel de avocado met citroensap.
  3. Leg de visburgers op de bakplaat op de barbecue en rooster ze 2-3 minuten per kant. Leg de sneetjes brood ernaast op het rooster. Verdeel de sla met daarop de koolsla over 4 sneetjes brood.
  4. Leg de visburgers en plakjes avocado erop en besprenkel met chilisaus. Leg de andere sneetjes brood erop. Serveer met de rest van de koolsla.
Voedingswaarde p.p.
Energie 695 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
6 g
Vezels 14 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Redactie Boodschappen 25-05-2020
Als het goed is dan werkt de bonenpuree als bindmiddel, een losgeklopt ei toevoegen kan natuurlijk altijd.
M 20-05-2020
Recept klopt niet. Er zit geen bindmiddel in. Hamburger blijft veels te slap. Wordt geen burger. Moet iets van ei bij of zo