Overige video's

Visbrochette met wilde rijst

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Print

Bereiden

  1. Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  2. Wikkel ieder visblokje in rauwe ham. Rijg de visblokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.
  3. Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de visbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.

Bereidingstip

Neem voor de witvisfilet een stevige vissoort zoals kabeljauw, koolvis of tilapia.

Serveer er salsa verde bij en meng daarvoor 1 teentje geperste knoflook, 3 eetlepels gehakte verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel), 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie.

Wijnadvies

Wie van Sauvignon Blanc houdt neemt Sea Breeze. Maar ook met Chardonnay smaken deze spiesjes prima. Denk aan Monastier, Gamma of Montalto. Wie durft kiest een lichtgekoelde rode: Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 68 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.