Overige video's

Visbouillon met gember

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 0,9 g
Print

Bereiden

  1. Snijd voor de bouillon de vis in kleinere stukken. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui, tweederde van de prei en tweederde van de bleekselderij 3-4 minuten.
  2. Schep de vis erbij en bak circa 2 minuten mee. Voeg de wijn en het citroensap toe en kook zachtjes 2-3 minuten.
  3. Giet er 1,2 liter koud water bij en breng alles tegen de kook aan. Schep steeds met een schuimspaan het schuim van de bouillon, tot er geen schuim meer is.
  4. Voeg dan de peperkorrels, laurierblaadjes en tijm toe en laat de bouillon 25-30 minuten zachtjes trekken. Zonder te koken, anders wordt de bouillon troebel (blind).
  5. Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een vergiet of zeef. Zet dit op een pan en zeef de bouillon in delen, anders wordt de bouillon alsnog troebel.
  6. Bereid voor de vulling de mie en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie en fruit hierin de rest van de prei en bleekselderij met de gember, zeevruchten en kurkuma 2-3 minuten. Giet de bouillon erbij en garneer met de munt en limoen.

Bereidingstip

Neem voor deze visbouillon geen vette vissoorten als zalm of makreel, deze geven een vettige smaak af aan de bouillon.

Voedingswaarde p.p.
Energie 355 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
7 g
Vezels 2 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.