Zalm recepten

Zalm recepten

De ster van de school

Kook eens wat vaker met zalm! De zachte, zilte smaak van zalm past bij bijna elk ingrediënt. Of je hem nu rookt, grilt of stoomt, deze topper stelt nooit teleur. Zalm zit vol goede vetten en deze vis ziet er ook altijd spectaculair uit op je bord, of je zalm nu serveert bij pasta, in een salade of uit de oven. Op deze pagina doe je inspiratie op voor de lekkerste recepten met zalm.

Zalm bakken

zalm bakken

Zalm bakken lijkt veel moeilijker dan het is! Zo bak je de perfecte zalm. Laat de pan goed heet worden en gebruik een flinke klont boter. Bestrooi de zalm met zout en leg de zalm eerst op de huid en laat hem stilliggen. Als de huid loslaat van de pan én je ziet dat de zalm gaar wordt (de zalm kleurt dan wat witter), draai je de zalm om. Laat de zalm nog even kort doorgaren. Je kunt de zalm beter te vroeg dan te laat uit de pan halen, je kunt hem altijd nog eventjes terugleggen. Als de zalm eenmaal té gaar is, kun je niet meer terug.

Recept: gebakken zalm met mangosalade

Pasta met zalm

pasta met zalm

Pasta en zalm gaan ongelofelijk goed samen. Kook eens wat vaker pasta met zalm! Je kunt gerookte zalm gebruiken in een pasta, maar ook gebakken zalm. Bijvoorbeeld ovenpasta met spinazie en gerookte zalm, of pappardelle met gerookte zalm en romige wijnsaus, of tagliatelle met avocadosaus en zalm. Wist je dat je zalm ook goed kunt gebruiken in een lasagne? Bijvoorbeeld deze zalm spinazie lasagne met courgette. Heb je een restje ‘kale’ pasta over? Maak er dan een pastasalade van de volgende dag, bijvoorbeeld courgettespiesjes met zalm en pastasalade.

Vismenu
Vismenu

Het beste uit de zee

De 'vier' gerechten
Vis uit de oven
Vis uit de oven

Van vispakketje tot ovenschotel

Smakelijk en eenvoudig