zalm recepten

Zalm

Geliefd bij iedereen

Deze grote roze vis is geliefd bij jong en oud. De zachte smaak van zalm past dan ook bijna overal bij. Tagliatelle met zalm, wraps met zalm en vele andere zalm recepten vind je hier handig bij elkaar.

Zalm uit de oven

zalm uit de oven recept

Heb je even geen zin in gebakken zalm en wil je vanavond lekker makkelijk, kies dan voor een recept met zalm uit de oven. De oven doet het werk en je hebt er bijna geen omkijken meer naar. De kant-en-klare zalm in bladerdeeg met spinazie van Vis Marine is een extra handige keuze. Of neem gewoon de wilde of gekweekte zalm uit de diepvries, want zalm kun je ook heel goed zelf marineren en daarna garen in de oven. Kies naast de klassieke combinatie met dille en citroen, ook eens voor een Italiaanse marinade met rozemarijn of ga voor oosters met gember en sojasaus.

Zalm met olijven en sinaasappel

Goed gerookt

zalm in een pita broodje

Gerookte zalm is een echte delicatesse. Heerlijk op een buffet of als feestelijk voorgerecht, maar ook heel lekker in een pasta met zalm. Er zijn twee manieren voor zalm roken: koud roken en warm roken. Dit is afhankelijk van de tijdsduur en de temperatuur waarop gerookt wordt boven een vuur van verschillende houtsoorten. Omdat warm gerookte zalm beter wordt verhit, is deze soort ook langer houdbaar.

Pita met gerookte zalm

Wilde zalm

Wilde zalm zwemt in de zee, vooral bij Schotland en Alaska, en krijgt daar een gevarieerd aanbod aan voedsel binnen. Wanneer zalmen bijvoorbeeld garnalen eten krijgen ze een dieproze kleur. Dit leven in de vrije natuur zorgt voor een sterkere smaak en stevigere structuur van de vis dan bij gekweekte zalm. De prijs van wilde zalm ligt hierdoor iets hoger, maar dan eet je ook wel een extra lekkere zalmfilet!

Zalm met hummus en dukkah

Milieubewust

Zalm bakken kan iedereen en door de goede omega 3-vetzuren in vette vis is het sowieso al een goede keuze. Wil je nog beter kiezen, neem dan zalm met het asc-keurmerk. Dit staat voor vis die op een verantwoorden manier is gekweekt. Zo dragen de kwekers onder andere zorg voor de natuur en het milieu.

Licht & krokant

De gepaneerde vis

Zacht & zilt

mosselen gerecht
De mossel

Snelle zwemmer

De tonijn

Nog meer vis

Laat je inspireren