gepaneerde vis zelf maken

Vis in een jasje

Het gemak van gepaneerd

Zorg dat je standaard een voorraadje gepaneerde vis, zoals vissticks en kibbeling, in de vriezer hebt. Want dan zet je altijd iets op tafel waar jong en oud van smult. Ook fijn: over graten hoef je je geen zorgen te maken.

Maak ze zelf

koken met je kinderen

Leuk om met de kinderen te doen: zelf vissticks maken. Snijd koolvis (vers of uit de vriezer) in repen. Zet drie kommetjes klaar. Kommetje 1 vul je met panko of paneermeel, kommetje 2 met losgeklopt ei en kommetje 3 met bloem. Aan de bloem kun je eventueel nog kruiden of specerijen toevoegen. Haal de visrepen eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Verhit wat boter in een koekenpan en bak je zelfgemaakte vissticks in een minuut of tien goudbruin en gaar.

Op z’n Brits

fish and chips recept

In Engeland zijn ze er dol op: gepaneerde, gefrituurde vis met dikke frieten erbij. Als vis wordt meestal kabeljauw of schelvis gebruikt. Vroeger werd dit klassieke gerecht verpakt in krantenpapier. Wil je het echt op z’n Brits eten, druppel dan flink wat azijn over de vis en friet. Ook kun je er erwtenpuree of tartaarsaus bij serveren. Enjoy!

Altijd op voorraad

Onverwacht extra eters? Vandaag geen tijd om naar de supermarkt te gaan? Zin in een late-night snack? Zorg dat je standaard vissticks, visfrietjes en visburgers van Vis Marine in je vriezer hebt liggen, want dan zet je altijd snel iets lekkers op tafel. Overal op voorbereid!

Familiefavorieten

Met hun toegankelijke smaak zijn vissticks ideaal om kinderen kennis te laten maken met vis. Zo kweek je binnen no time echte visliefhebbers! Maar ook andere gepaneerde vissoorten als kibbelingen, visschnitzels en lekkerbekjes zijn bij de hele familie favoriet. Ze kunnen zo uit de diepvries de pan, oven of airfryer in. Dankzij het paneerlaagje worden ze heerlijk krokant. En graten? Die zul je niet aantreffen. Vis Marine heeft ze allemaal in het assortiment.

De nachtbraker

De garnaal

Snelle zwemmer

De tonijn

De karperachtige

De witvis

Nog meer vis

Laat je inspireren