mosselpan recept

Recepten met mosselen

Mosselen koken voor de lekkerste recepten

Nederlanders zijn dol op mosselen! Niets is zo lekker dan een pannetje mosselen met een goed glas wijn op een warme zomeravond, toch? Het liefst als je aan de kust bent natuurlijk, maar je kunt mosselen ook makkelijk zelf bereiden. En dat is echt niet zo moeilijk als je denkt. Op deze pagina vind je de lekkerste recepten met mosselen. Eet smakelijk!

Zelf mosselen koken

zelf mosselen koken recept

Het lijkt een heel karwei, maar dat is het niet: zelf mosselen koken. Je begint bij het schoonmaken van de mosselen. Verwijder de kapotte en geopende schelpen. Zijn je mosselen goed schoon? Doe ze in een pan met een goede deksel. Mosselen garen namelijk door de stoom in de pan. Kook de mosselen ongeveer 3 tot 5 minuten.

Tip: Controleer na 3 minuten en na 4 minuten koken of ze goed open staan. Hoe meer mosselen open staan, hoe minder tijd ze nog nodig hebben om te koken. Blus de mosselen af met witte wijn, dan worden ze éxtra lekker.

Mosselpannetje

zeeuws mosselpannetje recept

Het mosselseizoen duurt van juli tot april, dus je kunt bijna het hele jaar door genieten van mosselen! Ga je thuis mosselen koken? Dan kan een mosselpannetje niet ontbreken. De mosselpan is gemaakt van RVS, aluminium of emaille. Mosselen gaan tijdens het koken open staan en nemen veel ruimte in beslag. Daarom hebben mosselpannen een extra hoog deksel. Een mosselpan ziet er niet alleen gezellig uit op tafel, het is ook nog eens handig! De mosselpan gebruik je om mosselen te koken en de deksel dient als bakje voor de lege schelpen.

Tip: mosselen eet je het liefst direct uit het warme kookvocht. Dan zijn ze op zijn lekkerst!

Recept: Zeeuws mosselpannetje
Vis uit de oven
Vis uit de oven

Van vispakketje tot ovenschotel

Smakelijk en eenvoudig
Zomerse vis
Zomerse vis

Vakantiegevoel in eigen huis

Maak het nu zelf