Makreel recepten

Bomvol goede vetten

Makreel is rijk aan gezonde vetten en daarmee hét schoolvoorbeeld van goede vis. Het vlees is stevig en vet, maar wel vrij sappig en zacht. Omdat makreel al ontzettend smaakvol van zichzelf is, heeft hij verder niet veel nodig. Je kunt makreel grillen, bakken, stomen én zelf roken. Kortom: met makreel kun je alle kanten op! Bekijk al onze makreel recepten en ontdek de veelzijdigheid van deze vette vis.

Makreel combineren

Makreel kan goed worden gegrild of gebakken (lekker op de barbecue!) en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd. Het is een populair visje op een toastje bij de borrel of op een broodje.

Makreel in de salade

Makreel is bij uitstek geschikt voor in de salade. Het is een behoorlijke smaakmaker: de vis smaakt vettig en rookachtig, maar is ook erg zacht. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze linzensalade met makreel, of de lauwwarme sperziebonensalade met makreel. Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken.

Vis uit de oven
Vis uit de oven

Van vispakketje tot ovenschotel

Smakelijk en eenvoudig
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten