kabeljauw uit de oven

Kabeljauw ovenschotel

Lekkere kabeljauw oven recepten

De kabeljauw is een veelzijdige witvis die perfect geschikt is in ovengerechten! Of je nu gaat voor een traybake met kabeljauw en groenten of een snelle ovenschotel. Bekijk al onze lekkere kabeljauw uit de oven recepten en ontdekt de veelzijdigheid van deze vis.

Lekkere kabeljauw uit de oven recepten

Een ovenschotel met kabeljauw is een gemakkelijk en gezond gerecht. Je kunt verse kabeljauwfilets gebruiken, maar kabeljauw uit de vriezer is ook een goede optie. Maak een traybake met kabeljauw en allerlei groenten die je lekker vindt, zoals courgette, paprika, aubergine, ui en tomaat. Voeg kruiden zoals knoflook, tijm of rozemarijn toe voor extra smaak. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het geheel 20-25 minuten. Om te weten of de vis gaar is, kun je een vork in het dikste stuk van de vis prikken.

Je kunt ook een ovenschotel maken met bijvoorbeeld rijst, zoals deze rijstschotel met kabeljauw uit de oven. Ook lekker: kabeljauw in bladerdeeg, zoals deze vispastei!

Makkelijk en snel: kabeljauw recepten

Je kunt kabeljauw bakken, maar kabeljauw uit de oven is veel makkelijker! Je hoeft niet meer naar je gerecht om te kijken en ondertussen maak je de keuken al schoon en ruim je de vaatwasser in. Bovendien is kabeljauw een makkelijke vissoort waar je niet makkelijk de fout mee in kan gaan. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet uitdroogt. Dat gebeurt als je ’m te lang laat garen. Kortom: eet eens wat vaker kabeljauw! Bijvoorbeeld in deze vispie met kabeljauw, of kabeljauw van de bakplaat. Hou je van kaas? Dan is deze gegratineerde kabeljauw iets voor jou. Eenvoudig te maken en snel klaar. Perfect voor doordeweeks!

Vis uit de oven
Vis uit de oven

Van vispakketje tot ovenschotel

Smakelijk en eenvoudig
Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten