Recepten met gerookte zalm

Recepten met gerookte zalm

Van hoofdgerechten tot feestelijke borrelhapjes

Ontdek de rijke smaak en veelzijdigheid van gerookte zalm, een favoriet voor elke gelegenheid. Van een simpele, snelle doordeweekse maaltijd tot luxe voorgerecht of hapje voor een diner of feestje. Leer hoe zalm wordt gerookt, hoe je gerookte zalm het best bewaard en laat je inspireren door onze recepten.

Hoofdgerechten met gerookte zalm

Gerookte zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen, wat het een uitstekende keuze maakt voor een voedzame maaltijd. En er is keuze genoeg! Gerookte zalm kun je op oneindig veel manieren bereiden van salade tot een ovengerecht zoals lasagne met gerookte zalm. Populaire gerechten zijn pasta met zalm, een romige zalmquiche en risotto met zalm, echte klassiekers. Of kies voor een moderne twist: pizza met gerookte zalm, een sushi bowl of een gezonde linzensalade met gerookte zalm. Voor iedereen een favoriet!

Gerookte zalm, een feestganger!

Gerookte zalm is in voor een feestje. Zin in een luxe ontbijt? Maak eggs benedict met gerookte zalm. Voor een buffet of veel mensen is een aardappelsalade met gerookte zalm ideaal. Een gevulde avocado met ei en gerookte zalm is een goede optie voor een lunch. Voor een feestelijk voorgerecht is een zalmbonbon of zalmtartaar een hit. Als borrelhapje zijn blini met gerookte zalm of zalmrilette altijd een succes en lekker makkelijk. En voor een hoofdgerecht? Probeer een visstoof met warmgerookte zalm, heerlijk rijk en smaakvol.

Vismenu
Vismenu

Het beste uit de zee

De 'vier' gerechten
Vis uit de oven
Vis uit de oven

Van vispakketje tot ovenschotel

Smakelijk en eenvoudig