recepten met garnalen

Recepten met garnalen

Snel & gezond

Garnalen zijn een van de populairste schaaldiersoorten. Niet zo gek, want je kunt ze in allerlei gerechten gebruiken – van oosters tot Italiaans. Door de korte bereidingstijd zijn ze ideaal voor een snel en gemakkelijk gerecht. Ongekookte garnalen wok je in een minuut of vier gaar. Gekookte garnalen hoef je zelfs alleen maar even te verwarmen. Daarnaast zijn ze hartstikke gezond: net als vis staan ze in de Schijf van Vijf. Wij zetten de lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij.

Garnalen marineren

garnalen marineren barbecue recept

Je kunt garnalen marineren op oneindig veel verschillende manieren. Een echte klassieke marinade voor garnalen is met citroen, knoflook en olijfolie. Maar je kunt eindeloos variëren. Gemarineerde garnalen zijn bij uitstek geschikt aan een spies voor op de barbecue. Of gewoon om te bakken in de pan!

Garnalencocktail

garnalencocktail recept

Een feestelijk diner is niet compleet zonder garnalencocktail! De cocktailsaus maak je natuurlijk gewoon zelf en in een handomdraai heb je een lekkere garnalencocktail op tafel staan. De klassieke garnalencocktail bestaat uit Hollandse garnalen, slablaadjes en whiskysaus. Een echt klassiek voorgerecht!

Recept: garnalencocktail
Surf en turf
Surf en turf

Surf & turf, klassiek & trendy

Vlees & vis-gerechten
Makkelijk & snel
Makkelijk & snel

Perfect voor doordeweeks

Aan de slag!