Ceviche recepten

Ceviche recepten

Het visgerecht uit Peru

Ceviche is een visgerecht dat je misschien al eens in een restaurant hebt gegeten. Maar ceviche maak je net zo makkelijk gewoon thuis. Het geheim achter een goede ceviche? Hele verse vis van goede kwaliteit en citrusmarinade. Even laten marineren en je zet zo een restaurantwaardig voorgerecht op tafel.

Wat is ceviche?

Ceviche is een gerecht van rauwe vis of schaaldieren in limoen, vaak gekruid met chili, ui en koriander. Het zuur in de citrussap maakt de rauwe vis ondoorzichtig en stevig van structuur. Zo lijkt het alsof de vis gaar is, maar de structuur is veel zachter dan die van gebakken vis. Ceviche wordt over het algemeen geserveerd in een klein kommetje of schaaltje als een hapje, voorgerecht of appetizer. Ceviche is hét nationale gerecht van Peru en wordt ook veel gegeten in de Spaanstalige landen van Zuid-Amerika.

Welke vis gebruik je voor ceviche?

Over welke vis je voor ceviche gebruikt zijn de meningen verdeeld. Doorgaans wordt een stevige, zoutwatervis gebruikt, zoals zeebaars, dorade, zeeduivel, schol, brasem of tong. Maar ook garnalen, coquilles of kreeft kun je gebruiken voor ceviche. Zwaardere, vette vis kun je ook gebruiken, zoals zalm, makreel, sardines. Houd er altijd rekening mee dat je superverse vis gebruikt voor ceviche.

Vismenu
Vismenu

Het beste uit de zee

De 'vier' gerechten
Wereldse vis
Wereldse vis

Volop inspiratie om te variëren met vis

Meer visgerechten