vis recepten

Vis recepten

Gezond en lekker!

Eet eens wat vaker vis! Vis is goed voor hart en nieren, maar het is ook super lekker. En je kunt er eindeloos mee variëren. Ga bijvoorbeeld eens voor risotto met vis, zelfgemaakte sushi, zalm uit de oven of wat dacht je van vissoep? Je kunt er alle kanten mee op. Op zoek naar gerechten met vis? Hier doe je inspiratie op voor de lekkerste vis recepten.

Recepten met zalm

zalm recept salade

Kook eens wat vaker met zalm! De zachte, zilte smaak van zalm past bij bijna elk ingrediënt. Of je hem nu rookt, grilt of stoomt, deze topper stelt nooit teleur. Zalm zit vol goede vetten en deze vis ziet er ook altijd spectaculair uit op je bord, of je zalm nu serveert tijdens de lunch op toast met avocado, in een wrap, in de soep, in de pasta of in combinatie met aardappeltjes en groenten.

Alle zalmrecepten

Recepten met garnalen

garnalen recept roerbak

Garnalen zijn een van de populairste schaaldiersoorten. Niet zo gek, want je kunt ze in allerlei gerechten gebruiken – van oosters tot Italiaans. Door de korte bereidingstijd zijn garnalen ideaal voor een snel en gemakkelijk gerecht. Daarnaast zijn ze hartstikke gezond: net als vis staan ze in de Schijf van Vijf. Bovendien zijn recepten met garnalen vaak in een handomdraai gemaakt. Wat eten we vandaag? Maak eens een gerecht met garnalen!

Alle recepten met garnalen
mosselen

Verschil schaaldier en schelpdier

Wat is het verschil tussen schaaldieren en schelpdieren? Schelpdieren zijn weekdieren met een schelp of kalkskelet, zoals mosselen, oesters, sint-jakobsschelpen, slakken en kokkels. Schelpdieren komen veel voor in Nederlandse wateren, zoals in de Oosterschelde, de Noordzee en de Waddenzee. Schaaldieren komen het meeste voor in zout water, maar ook zijn er soorten die in zoet water leven. Voorbeelden van schaaldieren zijn kreeft, krab, langoustine en garnalen.  Schaal- en schelpdieren zijn net als vis over het algemeen rijk aan vitamines en mineralen.

Gegrilde vis
Gegrilde vis

Leg net zo makkelijk vis als vlees op het rooster

Meer vis van de barbecue
Vis uit de oven
Vis uit de oven

Van vispakketje tot ovenschotel

Smakelijk en eenvoudig