Overige video's

Vis-tempura met frisse koolsalade

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
6 g

Bereiden

  1. Meng de kool met de ui en bestrooi met komijn en wat zout.
  2. Klop de zure room los met het citroensap.
  3. Snijd de schil van de grapefruit dik af en snijd de parten tussen de vliesjes uit. Doe dit boven de kool zodat het sap hierin kan druppelen.
  4. Schep de kool om met de partjes grapefruit en citroenroom en laat minimaal 30 minuten trekken.
  5. Snijd intussen de vis in gelijke repen en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout.
  6. Klop de eidooiers los met de bloem en klop het mineraalwater erdoorheen tot een luchtig, dun beslag.
  7. Verwarm de olie tot 180ºC.
  8. Haal de vis snel door het beslag zodat er een dun laagje blijft hangen en frituur kort in kleine porties. Houd eventueel warm op bakpapier in de oven (75°C).
  9. Schep intussen de kruiden door de koolsalade en serveer bij de tempura.

Bereidingstip

Neem grote gepelde garnalen in plaats van visfilet of combineer beide.

Wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.