Overige video's

Vis-tajine met
 venkel en groene kruiden

Op zoek naar een oosters stoofrecept? Zoek dan niet verder en ga voor deze vis-tajine met venkel, groene kruiden en zoete aardappel. Een ideaal hoofdgerecht om doordeweeks te maken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Vezels 7 g
Zout 0,6 g
Print

Bereiden

  1. Dep de vis droog. Pureer de koriander, peterselie, knoflook, citroensap, paprika- en komijnpoeder, zout en peper tot een dikke pasta. Bestrijk de kabeljauw aan beide kanten met de helft van dit mengsel en laat 15 minuten intrekken.
  2. Leg de bleekselderij, wortel en venkel op de bodem van een tajine of braadpan. Bestrooi met zout en peper en leg de plakken zoete aardappel er dakpansgewijs op.
  3. Meng de rest van het kruidenmengsel met een scheutje bouillon en giet over de groenten en aardappels. Stoof zachtjes 20-25 minuten, tot de aardappels bijna gaar zijn.
  4. Leg de kabeljauw en tomaatjes erop en stoof nog 12-15 minuten verder. Lekker met rijst of quinoa.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
1 g
Vezels 7 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.