Overige video's

Vis in zachte kokos-kerriesaus met lentegroenten

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Print

Bereiden

  1. Schep de visstukjes om met citroen- of limoensap en zout en peper naar smaak.
  2. Fruit de ui in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  3. Voeg paprika, spitskool, knoflook en kerriepoeder toe en roerbak 3 minuten.
  4. Schenk de visbouillon en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
  5. Voeg de wortelstukjes toe, dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten op lage stand, zodat de groenten bijna gaar zijn.
  6. Voeg de visstukjes toe, dek de pan weer af en stoof de vis in 6-8 minuten gaar; schep af en toe om.
  7. Schep op het laatst de lente-uitjes en de gehakte koriander of peterselie erdoor.
  8. Lekker met brood of gekookte nieuwe aardappels en een puntje limoen of citroen.

Wijnadvies

De Thaise invloeden in dit gerecht bieden een keur aan wijnmogelijkheden: Riesling, sauvignon blanc, een blend van sauvignon blanc met semillon, colombard-chardonnay en pinot gris.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.