Overige video's

Vis à la Parmigiana

4 gemiddeld hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
  3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
  4. Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  5. Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
  6. Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  10. Leg op elk stuk vis 2 plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
  11. Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
  12. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  13. Garneer met de rest van de basilicum.

Bereidingstip

Lekker met frietjes en kropsla.

Wijnadvies

De witte Zuid-Afrikaanse Sea Me Bush Vine Chenin Blanc is een gegarandeerd succes bij diverse visgerechten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.