Overige video's

Vijgensalade met cannelinibonen, ricotta en pijnboompitten

4 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 7 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Rucola (236)

Voorbereiden

Laat de ricotta circa 1 uur uitlekken in een zeef of schone theedoek. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.

Bereiden

  1. Meng de olijfolie met de azijn, peterselie en ui. Giet dit over de bonen en laat 5 minuten marineren. Meng de rucola erdoor en leg de salade op een mooie schaal.
  2. Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Verdeel de basilicumblaadjes en vijgen over de salade.
  3. Verdeel theelepels van de uitgelekte ricotta over de salade en bestrooi met de pijnboompitten.

Wijnadvies

Dit gerecht is lekker met Terrazzano Verdicchio, verfrissend en sappig met een Italiaans bittertje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 450 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 7 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten Ricotta (118) Rucola (236)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.