Overige video's

Vijgen mostarda

1 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 210 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
0 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g

Bereiden

  1. Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Meng de vijgen met de suiker en laat 2 uur staan, tot er wat vocht is vrijgekomen.
  2. Kook de vijgen dan met de suiker, azijn, mosterdzaad en een snufje zout op middelhoge stand circa 15 minuten, tot de vijgen de gewenste structuur hebben.
  3. Roer regelmatig, vooral de laatste minuten. Giet de mostarda in een schoon potje en draai het deksel stevig vast.
  4. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
  5. Lekker met brood, kaas en geroosterde groenten.

Bereidingstip

Maak ook eens mostarda van gedroogde vijgen. Verwijder de harde topjes van 250 gram gedroogde vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Kook de vijgen met 500 ml water, 75 gram suiker, 3 eetlepels mosterdzaad, 5 eetlepels (appelcider)azijn en 1⁄2 theelepel zout circa 45 minuten op middelhoge stand. Roer regelmatig, vooral aan het eind van de kooktijd. Giet in een brandschoon potje en draai het deksel stevig vast. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 210 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
0 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.