Overige video's

Vijgen mostarda

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 210 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
0 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Print

Bereiden

  1. Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Meng de vijgen met de suiker en laat 2 uur staan, tot er wat vocht is vrijgekomen.
  2. Kook de vijgen dan met de suiker, azijn, mosterdzaad en een snufje zout op middelhoge stand circa 15 minuten, tot de vijgen de gewenste structuur hebben.
  3. Roer regelmatig, vooral de laatste minuten. Giet de mostarda in een schoon potje en draai het deksel stevig vast.
  4. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
  5. Lekker met brood, kaas en geroosterde groenten.

Bereidingstip

Maak ook eens mostarda van gedroogde vijgen. Verwijder de harde topjes van 250 gram gedroogde vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Kook de vijgen met 500 ml water, 75 gram suiker, 3 eetlepels mosterdzaad, 5 eetlepels (appelcider)azijn en eventueel 1⁄2 theelepel zout circa 45 minuten op middelhoge stand. Roer regelmatig, vooral aan het eind van de kooktijd. Giet in een brandschoon potje en draai het deksel stevig vast. Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 910 kcal
Koolhydraten 210 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
3 g
0 g
Vezels 6 g
Zout 1,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Layla 21-11-2019
Lekker gerecept, geeft net iets meer smaak aan de vijgen. Ik had iets zoets nodig dus heb er zelf een vanillestokje aan toegevoegd!
Boodschappen magazine 27-09-2019
We hebben het recept aangepast, door eventueel wat zout toe te voegen. Naar smaak kun je altijd zelf wat mosterd toevoegen aan dit recept.
Carolien 27-09-2019
Het recept voor de mostarda met gedroogde vijgen precies gevolgd. Resultaat is echter veel te zout. In het recept met verse vijgen zit geen zout en dat laat ik de volgende keer dan ook weg bij de versie met gedroogde vijg. Wat mij betreft mag het ook wel wat pittiger, alleen mosterdzaden erin geeft te weinig smaak. Dus mosterdpoeder toevoegen of een schep grove mosterd.