Overige video's

Vietnamese rolletjes
Vietnamese rolletjes
(4)

Vietnamese rolletjes

In een rolletje kun je heel veel groente verstoppen. In deze Vietnamese rolletjes vind je onder andere sla, komkommer, avocado, wortel, paprika en bosui.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 102 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
6 g
Vezels 10 g
Zout 1,8 g

Bereiden

  1. Klop de eieren los met 1 eetlepel water en de sojasaus. Bak hiervan in een grote koekenpan een omelet, laat niet te bruin worden. Laat afkoelen.
  2. Verdeel de sla in stukjes. Snijd alle andere groenten en de omelet in gelijke dunne reepjes van circa 8 cm. Klop de ingrediënten voor de pindadip door elkaar. Kook de rijst en laat daarna afgedekt uitstomen.
  3. Leg de natte theedoek op het werkvlak. Leg een rijstvel een paar minuten in een kom water tot het soepel is geworden. Leg het vel op de doek en leg direct het volgende rijstvel in het water. Beleg per vel met een stukje ijsbergsla, een paar reepjes van alle groenten en omelet. Bestrooi met koriander en rol het vel van onder naar boven op, vouw daarbij eerst de zijkanten naar binnen. Herhaal voor de rest van de rolletjes.
  4. Serveer de rolletjes met de rijst, cassave kroepoek en pindadip.
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 102 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
37 g
6 g
Vezels 10 g
Zout 1,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Hann 19-11-2021
Geen 5 sterren waard.
Hann
19-11-2021
Geen 5 sterren waard.