Overige video's

Vietnamees koffie-ijs met chocolade-kokossaus

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 745 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Voorbereiden

Klop de slagroom stijf. Klop de gecondenseerde melk erdoor en verdeel dit mengsel in tweeën. Los de koffie op in 3 eetlepels kokend water en roer voeg dit toe aan één deel van het mengsel en roer glad. Giet het roommengsel en het koffieroommengsel om en om in een plastic diepvriesbak voor een gemarmerd effect. Laat afgedekt in de diepvries minimaal 5 uur bevriezen.

Bereiden

  1. Verwarm de boter met de suiker, kokosmelk en honing tot de suiker is opgelost. Neem de saus van de warmtebron en voeg de chocolade toe.
  2. Laat circa 3 minuten staan en roer de saus vervolgens goed door. Schep bolletjes van het ijs, giet streepjes saus erover en bestrooi met kokos.

Wijnadvies

Koffietonen, cacaobitters en kokoszoet kom je stuk voor stuk ook tegen in de Cream Sherry van Gonzalez-Tablas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 745 kcal
Koolhydraten 97 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.