Overige video's

Vichyssoise
Vichyssoise
(4)

Vichyssoise

Een vichyssoise is een klassieke romige preisoep met aardappel die je koud serveert. Maar warm kan eventueel ook prima als je dat lekkerder vindt. De naam klinkt behoorlijk Frans, maar eigenlijk is dit een Amerikaans recept.
Categorie lunch, voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Vezels 5 g
Zout 2,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan en bak de prei in circa 8 minuten zacht. Voeg de aardappels en bouillon toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep helemaal afkoelen en zet dan minimaal 1 uur in de koelkast.
  3. Schep de soep in kommen. Garneer met de bieslook, giet wat slagroom erin en verdeel de forel erover.

Bereidingstip

Een vichyssoise is een klassieke romige preisoep met aardappel die je koud serveert. Maar warm kan eventueel ook prima als je dat lekkerder vindt. De naam klinkt behoorlijk Frans, maar eigenlijk is dit een Amerikaans recept. Maak hem af met gerookte vis en voeg eventueel nog wat knapperige croutons toe. Ook lekker als amuse in kleine glaasjes, of neem de soep eens mee als lunch voor onderweg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
9 g
Vezels 5 g
Zout 2,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.