Overige video's

Versierde chocoladeletters
Versierde chocoladeletters
(0)

Versierde chocoladeletters

Categorie tussendoortje
Personen 2 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1845 kcal
Koolhydraten 168 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
114 g
51 g
Vezels 19 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Maal voor de marsepein de amandelen in een keukenmachine helemaal fijn. Schep in een kom en spatel de poedersuiker en 1,5 eetlepel water erdoor tot een dikke pasta ontstaat. Blijf mengen tot je een bal kunt vormen. Kleur de marsepein eventueel met enkele druppels voedingskleurstof. Vorm er kleine bolletjes van of steek er figuurtjes uit. Houd apart.

Bereiden

  1. Smelt voor de letters de chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop de boter romig en mix de lauwwarme gesmolten chocolade er in delen door tot je een egaal mengsel hebt.
  2. Vul de spuitzak hiermee en spuit 2 letters naar keuze dik op het bakpapier, het liefst op een koude bakplaat. Versier de letters wanneer ze nog zacht zijn met de marsepein en andere decoratie.
  3. Laat de letters goed drogen, ze blijven als je ze eet een beetje romig. Lekker om te delen.

Bereidingstip

Maak een salted chocoladeletter en voeg een snufje zout toe aan de gesmolten chocolade. Bestrooi voor het drogen met fijn zeezout.

Maak marsepeinen aardappeltjes. Maak marsepein volgens het bovenstaand recept. Vorm bolletjes van de marsepein en rol ze door cacaopoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1845 kcal
Koolhydraten 168 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
114 g
51 g
Vezels 19 g
Zout 0,5 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.