Overige video's

Verse tomatenbouillon met kaascroutons

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205)

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in bij het kroontje en leg ze in een pan. Giet er kokend water op tot ze onder staan en laat ze 10 minuten staan tot de vellen openspringen.
  2. Giet de tomaten af en spoel ze onder koud water. Pel de schil van de tomaten en hak het vruchtvlees grof.
  3. Snijd de boterhammen in ruiten. Verwarm twee eetlepels olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in circa 4 minuten lichtjes aan.
  4. Voeg de kurkuma en tomatenpuree toe en roer een paar minuten om. Voeg de gehakte tomaten en bouillon toe en laat aan de kook komen.
  5. Kook afgedekt nog 10 minuten op lage stand. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper of wat bouillon.
  6. Verwarm de rest van de olie en bak de broodruiten aan beide kanten lichtbruin.
  7. Bestrooi ze met kaas, draai de warmtebron uit en laat de kaas met het deksel op de pan in een paar minuten smelten. Serveer de soep met de kaascroutons.

Variatie

De soep is vegetarisch als u de runderbouillon ervangt door groentebouillon. Lekker met versgehakte kruiden.

Wijnadvies

Niet echt een wijngerecht. Maar wie als aperitief toevallig Sauvignon Blanc heeft gedronken, kan rustig daarvan doordrinken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
4 g
Hoofdingrediënten Tomaat (205)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.