Overige video's

Verse geitenkaas met amandel-olijf

4 gemiddeld hapje, amuse, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Breng de avond van tevoren de (geiten)melk met de room en een snuf zout aan de kook. Voeg het citroensap toe en kook nog een paar minuten door tot de melk gaat schiften. Maak de kaasdoek nat en wring hem uit. Zet een fijne zeef op een kom en leg de kaasdoek erin. Giet de geschifte melk in de doek en laat helemaal uitlekken, tot de wrongel is afgekoeld. Leg een bordje op de wrongel in de doek en zet circa 8 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Maal of stamp de amandelen met de knoflook, tijm en olie tot een fijne pasta. Breng op smaak met zout en peper en schep over in het diepvrieszakje.
  2. Knip een klein hoekje van het zakje en spuit de amandelvulling in de olijven. Verdeel de verse (geiten)kaas in 12 gelijke delen en duw iets plat.
  3. Leg de olijf op de kaas en duw deze voorzichtig eromheen zodat de olijf niet meer te zien is. Rol de balletjes tussen vochtige handen wat gladder en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Rol de balletjes voor het serveren door een mengsel van tijmblaadjes en gemalen peper. Serveer ze per drie stuks op een bordje.

Wijnadvies

Een glas Italiaanse Terrazzano Verdicchio combineert heel goed met dit voorgerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
16 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.