Overige video's

Verborgen peer
Verborgen peer
(3)

Verborgen peer

Categorie nagerecht, desserts, gebak
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Begin met de stoofperen. Voor dit recept gebruik je niet alle peertjes. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood.
  3. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht. Gebruik 4 peertjes in dit gerecht en serveer de rest als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak 4 stoofperen in een uitgerold plakje bladerdeeg. Zet ze op de bakplaat en bestrijk rondom met losgeklopt ei.
  5. Bestrooi met suiker en kaneelpoeder en bak de peertjes in circa 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200°C.
  6. Lekker met een bol vanille-ijs.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.