Overige video's

Venkelstamppot met spekjes en tomaat

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
19 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (111)

Bereiden

  1. Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart.
  2. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Verhit intussen de helft van de olie en roerbak hierin de venkel met zout en peper 5 minuten.
  3. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 5 minuten.
  4. Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche.
  5. Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor. Garneer de stamppot met tomatenreepjes.

Variatie

Vervang witte wijn door kippenbouillon en spekjes door hamblokjes. In plaats van gedroogde tomaten op olie zijn cherry-/kerstomaatjes ook heel geschikt. Vervang venkel eens door knolselderij.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 42 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
45 g
19 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (111)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.