Overige video's

Venkelsoep met rivierkreeftjes

4 eenvoudig voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 3,3 g
Hoofdingrediënten Aardappel (129) Venkelknol (114)

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot 1-2 minuten. Voeg de aardappel en venkelblokjes toe en roerbak 2-3 minuten mee.
  2. Giet de visbouillon erbij en kook zachtjes 14-15 minuten, tot de aardappel en venkel gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Hak het venkelgroen fijn.
  3. Roer dit met de helft van de crème fraîche en de helft van de dille door de soep. Warm even door zonder te koken.
  4. Klop de rest van de crème fraîche met de overige dille. Verdeel de hete soep over 4 borden en schep een swirl van de dilleroom op de soep. Verdeel de rivierkreeftjes erover.

Bereidingstip

Vervang de venkel in dit gerecht door knolselderij of pastinaak.

Neem roze of Hollandse garnalen in plaats van rivierkreeftjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 2 g
Zout 3,3 g
Hoofdingrediënten Aardappel (129) Venkelknol (114)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.