Overige video's

Venkelsoep met mozzarellacrostini

4 gemiddeld lunch, voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Mozzarella (148)

Bereiden

  1. Verwijder de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het venkelgroen en snijd de knol in smalle repen. Smoor de venkel kort in 2 eetlepels olijfolie.
  2. Giet de bouillon erbij, voeg de pasta toe en kook zachtjes 12-14 minuten.
  3. Verwarm de ovengrill. Snijd het ciabattabroodje in vieren. Besprenkel het brood met de rest van de olijfolie en rooster even onder de ovengrill.
  4. Leg de plakken mozzarella erop en laat de kaas een beetje smelten. Verdeel de tomatenreepjes erover.
  5. Garneer de soep met venkelgroen en basilicumblaadjes. Serveer met de crostini.

Bereidingstip

Deze soep is ook lekker met stukjes bleekselderij in plaats van venkel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (110) Mozzarella (148)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.