Overige video's

Venkelsoep met gerookte zalm en sinaasappel

Maak eens zelfgemaakte venkelsoep! Een eenvoudig recept om te maken en het staat zo op tafel. Lekker als voorgerecht of tussengerecht. En die visbouillon? Die maak je ook heel makkelijk zelf!
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 3,3 g
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de venkel, aardappel en prei 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  2. Pureer de soep. Roer de kookroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de helft van de zalm door de soep en schep de soep in kommen.
  3. Leg een plakje sinaasappel erin met daarop de rest van de zalm en wat venkelgroen.

Bereidingstip

Een bouillonblokje gebruiken is handig, maar zelfgemaakte visbouillon is het allerlekkerst. Gebruik visgraten en andere restjes vis, ui, wortel, prei, laurier, kruidnagels, peperkorrels, zout en kruiden als tijm of peterselie. Giet ruim water erop, breng tegen de kook aan en laat circa 20 minuten trekken. Schep het schuim eraf en zeef de bouillon voor gebruik.

Vervang de prei in dit recept door 2 bosuitjes.

Heb je venkelknollen zonder loof? Garneer de soep dan met basilicum of munt.

Wijnadvies

Bij gerookte zalm is chardonnay altijd goed, maar in combinatie met de venkel past de Nava Rueda Verdejo pas echt perfect.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
7 g
Vezels 3 g
Zout 3,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.