Overige video's

Venkelsoep met bietjesolie

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (114)

Bereiden

  1. Fruit de ui circa 3 minuten in de olie.
  2. Voeg de venkel toe aan de ui. Fruit de venkel op een lage stand een paar minuten mee zonder te laten verkleuren.
  3. Giet de bouillon erbij en laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer voor de bietjesolie de biet met de olijfolie fijn en giet dit door een theezeefje. Vang de rode olie op en bewaar tot later gebruik.
  5. Pureer de soep helemaal fijn. Klop de crème fraîche een beetje lobbig.
  6. Breng de venkelsoep op smaak met zout en peper. Verdeel de crème fraîche over kommen en giet de soep erover.
  7. Giet als laatste een straaltje bietjesolie op de soep en bestrooi met venkelgroen.

Wijnadvies

Bij de venkelsoep kan probleemloos een fles Chardonnay van Casa de Campo, Hardy's Varietal Range of Indomita Reserva open.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Hoofdingrediënten Venkelknol (114)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.