Overige video's

Venkelcrèmesoep met pancettakruim
Venkelcrèmesoep met pancettakruim
(0)

Venkelcrèmesoep met pancettakruim

Maak eens wat vaker venkelsoep! Zeker deze romige variant met pancetta is hartstikke lekker als voorgerecht of lunch.
Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en venkel 5 minuten. Bak het venkelzaad 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en kook zachtjes circa 15 minuten.
  2. Rooster de pancetta in een droge, hete koekenpan krokant. Laat iets afkoelen en verkruimel.
  3. Pureer de soep glad met een staafmixer. Giet de kookroom erbij, verwarm en breng op smaak met peper. Bestrooi de soep voor het serveren met pancettakruim en venkelloof. Lekker met stokbrood of ciabatta.

Bereidingstip

Maak er een vegetarische venkelsoep van en vervang de pancetta door gehakte zongedroogd tomaten op olie.

Wijnadvies

Bij de venkelsoep zijn er voldoende Italiaanse wijnen te vinden die goed combineren. Toch maken we een uitstapje naar Spanje. De Spaanse Rueda Verdejo staat namelijk bekend om zijn tonen van venkel naast gele appel en tropisch fruit.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 1,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.