Overige video's

Venkel-prei-pompoenpuree met zwarte bonen en tartaar

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 10 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Kook de venkel, prei en pompoen 10-12 minuten.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de knoflook en rode ui 2-3 minuten. Schep de salie erdoor.
  3. Verwarm de bonen zonder te koken. Giet de groenten af en pureer deze met zout, peper en het uienmengsel.
  4. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in de rest van de olijfolie 2-3 minuten per kant. Giet de bonen af.
  5. Serveer de bonen met de groentepuree en tartaartjes.

Bereidingstip

Breid het recept uit met een salade van smalle reepjes witlof met stukjes appel en honing-mosterddressing.

Wijnadvies

Deze lichte venkel-prei-pompoenpuree is een aanrader met een niet al te zware rode Italiaan: Sensi Chianti.

Voedingswaarde p.p.
Energie 335 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
4 g
Vezels 10 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Reddingsboot 29-07-2019
Linzen, en wat met die linzen te doen?