Overige video's

Velvet apricot

2 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)

Voorbereiden

Breng de wijn met de suiker, sinaasappelschil, vanille en kardemom aan de kook en laat op een lage stand tot de helft inkoken. Leg de abrikozen in deze siroop en laat ze met het deksel op de pan circa 10 minuten wellen op de laagste stand. Laat de abrikozen in de siroop afkoelen tot lauwwarm. Rooster de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.

Bereiden

  1. Verdeel de gewelde abrikozen over 2 coupes of schaaltjes en schep een bol slagroomijs erop.
  2. Bestrooi met de amandelen en garneer eventueel met nog wat onbespoten rozenblaadjes.

Wijnadvies

Een klein glaasje Castillo de las Almenas Moscatel of een lichtbruisende Neirano Asti Spumante combineert prima bij dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Hoofdingrediënten Gedroogde abrikozen (85)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.