Koken zonder vlees

Koken zonder vlees

Vega herfst

Als het buiten kouder wordt, dan maken we graag de maaltijden wat krachtiger. Seizoenskoken in het najaar kan ook prima zonder vlees en vis. Paddenstoelen, kool, linzen, pasta’s: haal alles in huis voor een stevige herfst.

Successalade

recept coleslaw

Kool klinkt misschien niet meteen als je favoriete groente. Maar dat komt waarschijnlijk ook door de bereidingswijze. Wanneer je kool niet kookt, maar eens kort roerbakt of als salade serveert smaakt het ineens heel anders. Hoe fijner je de kool snijdt of schaaft, hoe lekkerder. Zo kun je deze herfst nog wel even vooruit met de groentevariatie.

Recept: coleslaw

Tahin

zelf tahin maken

Tahin is aan een flinke opmars bezig. Deze ‘pindakaas’ van gemalen geroosterd sesamzaad en olijfolie is onmisbaar in een goede hummus. Maar ook in een saladedressing is het een echte topper met zijn nootachtige smaak. Kun je geen potje vinden, dan kun je tahin ook heel goed zelf maken.

Recept: zelf tahin maken

Portobello

portobello recept

Geen herfst zonder paddenstoelen. En neem je portobello’s dan heb je meteen een lekker groot exemplaar te pakken. Deze uit de kluiten gewassen kastanjechampignon is perfect om te vullen. Met pilav bijvoorbeeld of met geitenkaas. Heerlijk in plaats van vlees op je bord, maar eet er altijd nog wel iets bij dat rijk is aan ijzer. Paddenstoelen zelf bevatten daar te weinig van om een complete vleesvervanger te kunnen zijn.

Recept: portobello caprese
Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!