poke bowl

Koken zonder vlees

Vega Hawaï

Dé klassieker uit de Hawaïaanse keuken is inmiddels wel de poké bowl. Maar ook andere gerechten uit deze tropische keuken zijn het proberen waard. De Hawaïaanse keuken is sowieso een aanrader!

Poké bowl

Veel gerechten die geserveerd worden op Hawaï hebben invloeden uit China, Japan en Polynesië. De manier waarop het eten gekruid wordt, is erg oosters. Niet gek als je bedenkt dat vanaf de negentiende eeuw veel arbeiders naar Hawaï kwamen om te werken in de landbouw. De poké bowl is niet meer weg te denken uit ons receptenrepertoire. Poké is Hawaïaans voor ‘kruislings in plakken snijden’ én is een gerecht van op die manier fijngesneden rauwe vis, groenten en rijst. Op Hawaï was het dé manier om restjes vis op te maken. Je ziet de poké bowl veel met vis en vlees, maar inmiddels ook vegetarisch!

Loco moco

loco moco hawai

Typisch Hawaïaans is loco moco. Dit gerecht bestaat uit witte rijst met daarop vlees en een gebakken ei, overgoten met saus. Het verhaal gaat rond dat dit gerecht ooit ontstaan is omdat twee jongens niet genoeg geld hadden voor een broodje hamburger en vervolgens deze variant bedachten. Het ultieme comfort food!

Recept: loco moco
Varieer volop met groente
Varieer volop met groente

Gezond, voedzaam en lekker

Meer met groenten!
Koken zonder vlees
Koken zonder vlees

Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten

Dit kan jij ook!