vegetarische soep

Vegetarische soep recepten

Lekker en gezond

Met slechts een paar simpele ingrediënten maak je in een handomdraai een stevige en voedzame vegetarische soep! Kies de groenten die je lekker vindt en experimenteer erop los. Of je nu op zoek bent naar een snelle en vegetarische maaltijdsoep of een gezonde vegetarische soep, op deze pagina ben je aan het juiste adres. Hier vind je lekkere vegetarische soep recepten.

Vegetarische soepballetjes

vegetarische soepballetjes

Zeg je soep, dan zeg je soepballetjes! Tegenwoordig kun je soepballetjes natuurlijk ook in een vegetarische variant krijgen. Net even wat extra vulling in je vegetarische soep, en heeft ook iets nostalgisch, toch? Tomatensoep en groentesoep blijft gewoon het allerlekkerst met soepballetjes erin. Vervang de soepballetjes in het recept door vegetarische soepballetjes en je tovert een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. Je kunt vegetarische soepballetjes ook zelf maken van bijvoorbeeld bonen, kikkererwten of je draait zelf kleine soepballetjes van vegetarisch gehakt.

Recept: Tomaten-groentesoep met balletjes

Vegetarische soep voorgerecht

Op zoek naar een vegetarisch soep recept als voorgerecht? Dan is het belangrijk dat je soep niet al te vullend is. Een lichte bouillon, zoals groentesoep of uiensoep, is altijd een goed idee. Heb je een wat zwaardere soep met bijvoorbeeld room, zoals pompoensoep of courgettesoep? Serveer de soep dan in een klein bakje. Om de soep wat aan te kleden, is het leuk om er een stokbroodje, bruschetta of kaasstengel bij te serveren. Zo maak je de vegetarische soep net wat specialer.

Recept: bloemkoolsoep met citroen
Vega recepten
Vega recepten

Proef de veelzijdigheid van vegetarisch eten

Meer vegetarische gerechten
Courgettesoep
Courgettesoep

Lekker als voorgerecht of stevige maaltijdsoep

Alle recepten